DocPoint FINEST Market 2024

Festivali DocPoint Tallinn raames leidis 2024. aastal aset kolmandat korda toimuv DocPoint FINEST Market. Varasemalt esitleti filmiturule valitud works-in-progress filmiprojekte veebiplatvormil, kuid seekord esmakordselt oli industry fookus ja reaalne kohtumispaik Tallinnas. Tunnustatud rahvusvahelistele ekspertidele esitleti kolme Soome ja kolme Eesti peagi valmivat dokumentaalfilmi. FINEST Marketi eesmärgiks on tõsta mõlema riigi dokfilmide rahvusvahelist nähtavust, tuntust ja anda täiendav tõuge võimalustele leida uusi vaatajaid üle maailma.

Filmide esitlusele lisaks toimus ka vestlusring Industry Talk: New perspectives for documentaries in 2024, mille raames olid fookuses dokumentaalfilmi rahastuse- ja levi mudelite muutused. Kuidas reageerivad sellele filmifestivalid, -turud ja -levitajad?
Esinejad:
Selin Murat – IDFA Markets Manager
Anna Kaslová – Ex Oriente Film & East Doc Forum Manager
Veronika F. Dvořáčková – East Silver Manager
Jasmina Vignjević – Syndicado
Jane Ray – Consultant Artistic Director for the Whicker’s World Foundation
Petar Mitric – Head producer BELDOCS

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga