Filmifestival Docpoint Tallinn kogus tänavu ligi 4000 vaatajat

Dokumentaalfilmide festival Docpoint Tallinn tõi kinodesse ligi 4000 vaatajat. Populaarseimateks teosteks osutusid festivali avafilm, Soome ja Eesti koostööna valminud “Ilvesmees”, tšiili režissööri Maite Alberdi Oscarile nomineeritud kaunis armastuslugu “Igavene mälu”, rootsi autori Carl Olssoni musta huumoriga rootslaste portree “Vintersaga” ja kanada fotograaf Christopher Herwigi ainulaadset kunstinähtust uuriv “Nõukogude bussipeatused”.

Festivali kõrghetkeks võib lugeda täissaalile läinud Mark Cousinsi meistriklassi. Karismaatiline iiri-šoti filmiloolane ja dokumentalist andis ülevaate oma loometöö olulisematest etappidest ja töömeetoditest. Lisaks linastus festivali raames neli Cousinsi dokumentaalfilmi, millele järgnesid vestlused autoriga. 

Esimest korda toimus DocPoindi raames ka filmitööstuse päev, mille raames esitleti rahvusvahelistele ekspertidele kolme Eesti ja kolme Soome peagi valmivat dokumentaalfilmi. Tegu oli DocPoint FINEST Marketi raames toimuva sündmusega, mille eesmärgiks on tõsta Soome ja Eesti dokfilmide rahvusvahelist nähtavust, tuntust ja anda täiendav tõuge võimalustele leida uusi vaatajaid üle maailma.

Rahvusvahelised eksperdid viisid läbi ka vestlusringi dokumentalistika trendidest ja uutest väljavaadetest 2024. aastal. DocPoint Industry päeval osalesid näiteks IDFA Marketi ja Forumi juht Selin Murat, The Whicker’s Foundationi kunstiline juht Jane Ray ja rahvusvahelise levitaja Syndicado esindaja Jasmina Vignjević. 

DocPoint Tallinn toimus tänavu 15. korda. DocPoint Tallinn on festivali DocPoint Helsinki sõsarfestival, mis toimub mõlemas linnas üheaegselt. Lisaks Tallinnale linastusid DocPoindi filmid ka Tartu Elektriteatris ning Kuressaare Thule Kinos. 

16. DocPoint Tallinn toimub 2025. aasta veebruaris.