Täna algab DocPoint Tallinn 2023

Juba 14. DocPoint Tallinn saab avalöögi kodumaise animadokumentaaliga “Gorikaturist” ning järgneva nädala jooksul jõuab vaatajateni 36 maailma tipptasemel dokumentaalfilmi. 

Festivali avafilmiks on Raimo Jõeranna “Gorikaturist”. See on portreelugu legendaarsest karikaturistist Gorist, ent ka Eesti Vabariigi algusaegade ühiskondliku ja poliitilise elu koondportree. 

Kaader filmist “Gorikaturist”


Eesti esilinastused on ka kahel rahvusvahelises koostöös sündinud filmil, milles on olulisel kohal Eesti loominguline panus. Soome-Iiri dokumentalisti Donagh Colemani filmile “Tukdam. Maailmade vahel”, on muusika kirjutanud helilooja Märt-Matis Lill. Taani režissöör Jon Bang Carlseni “Arizona unelmad” operaatoriks on Erik Põllumaa ning heliloojaks Sten Šeripov. 

Festival programmis olevate filmide mitmekesisus puudutab nii soorollide lahtimõtestamist kaasajal kui ka tänapäeva ühiskonna peegeldust läbi portreede ja filmikunsti. Tavapärasest rohkem on valikus ka muusikadokumentaale ning lisaks sellele pöörab festival sel aastal erilist tähelepanu ukraina dokumentaalfilmidele ja ukraina filmitegijate toetamisele. 

Filmid linastuvad kinodes Sõprus ja Artis ning üks erilinastus koos kontserdiga toimub tänavu ka Kumus. Samuti saab festivali kavas olevaid filme vaadata Tartu Elektriteatris ning valitud linastusi ka Kuressaares ja Viljandis. 

DocPointi pileteid on võimalik osta nii Fienta kui Piletilevi keskkonnast. Piletihind 7 eurot, saadaval on ka passid hinnaga 25 ja 60 eurot.

Festivali toetavad Eesti Filmi Instituut, Kultuurkapital, Tallinna linn, Tartu linn.