DocPoint Tallinna filme vaatas üle 3000 inimese

Möödunud nädalal lõppenud XIII DocPoint Tallinn sai taas publikult sooja vastuvõtu ning filmisõpru jagus üle Eesti nii kinodesse kui ka veebilinastustele üle 3000. 

Kõige populaarsemaks filmiks osutus sel aastal DocPoint Tallinna avafilm, režissöör Moonika Siimetsa “2 tundi õnneni”, mille linastused läksid täissaalidele ning mis jookseb praegu ka kinolevis. Rahvusvahelistest filmidest olid menukaimad DocPoint Helsinki võistlusprogrammis peaauhinna saanud Ruslan Fedotovi film “Kuhu me teel oleme?”, mis paotab ukse Moskva metroo kummalisse universumisse ning žürii äramärkimise pälvinud unenäoline teos “Faya Dayi”. Publikumenukid olid ka Mads Brüggeri pinev spioonipõnevik “Nuhk: Salaja Põhja-Koreas”, maaliliste vaadetega loodusdokumentaal “Lumeleopard” ning Poola meistri Pawel Lozinski lustlik ja üldinimlik “Rõdufilm”.

“Arvestades, et ainuüksi meie festivali toimumise ajal andis ligi 50 000 inimest positiivse koroonaproovi ja niigi kolmandik elanikkonnast ei saa osa kultuurisündmustest, on üle 3000 inimesega festivalinädala toimumine täielik ime,” sõnas festivali kunstiline juht Kaarel Kuurmaa. “Publiku arv ning positiivne sisuline tagasiside programmile annab meie meeskonnale jõudu jätkata kvaliteetse dokumentalistika vahendamist Eesti kinopublikule.”

Festivalil sai avalöögi ka esimest korda toimuv filmiturg DocPoint FINEST Market, mille eesmärgiks on tõsta Soome ja Eesti dokfilmide rahvusvahelist nähtavust ja anda täiendav tõuge võimalustele leida uusi vaatajaid üle maailma. Esitlusele tulid selliste tuntud filmitegijate nagu Pirjo Honkasalo, Kiur Aarma, Alina Rudnitskaya, Suvi Westi, Einari Paakkaneni ja Moonika Siimetsa uued teosed. DocPoint FINEST Market on ellu kutsutud DocPoint Helsinki ja DocPoint Tallinna koostöös.

Järjekorras neljateiskümnes Docpoint Tallinn toimub 30.01 – 05.02.2023